Calo verde po polsku, czyli zupa z młodej kapusty i chorizo

Calo verde po polsku, czyli zupa z młodej kapusty i chorizo

Calo verde po polsku, czyli zupa z młodej kapusty i chorizo

Jeśli lubicie młodą kapustę to ten przepis na pewno Wam zasmakuje! Nasza autorska wersja popularnej portugalskiej calo verde, zainspirowana polską parzuchą. Zupa z młodej kapusty i chorizo tak prosta do zrobienia, że bardziej już się nie da. Czas: 30 minut Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 2 solidne Calo verde w polskiej wersji Nie ma chrzcin i wesela w Portugalii, żeby na stole nie pojawiła się calo verde – zielona zupa na bazie ziemniaków z dodatkiem lokalnej odmiany jarmużu, która nadaje całości ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, kapustą, ziemniaki, chorizo, twaróg, zupa krem, pieczywo

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.