Rosół drobiowo-wołowy

Rosół drobiowo-wołowy

Przepis na : obiad

Czy stwierdzenie „w niedzielę rosół musi być” jest nadal w Waszych domach aktualne? U nas niekoniecznie, chociaż jest to najczęściej gotowana przez nas zupa. W tę niedzielę ugotowaliśmy rosół drobiowo-wołowy z dodatkiem podsmażonych na oliwie warzyw, przez co uzyskaliśmy nie tylko głęboki smak, ale także piękny złocisty kolor rosołu. Aby jeszcze bardziej podkręcić smak umami, dodaliśmy suszone pomidory oraz suszone grzyby. Rosół drobiowo-wołowy – składniki 2 udka z kurczaka 2 skrzydełka z kurczaka 1 korpu...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.