Przepis na : obiad
W ostatnim tygodniu, całkiem przypadkowo, wszystkie nasze obiady były bezmięsne, aż w końcu organizm “dopominał się” dostarczenia soczystego, dobrze doprawionego kawałka mięcha. Nasz wybór padł na pałki z kurczaka, które upiekliśmy na pikantno. Z dodatkiem młodych ziemniaczków z koperkiem oraz wyrazistych marynowanych warzyw pikantne podudzia kurczaka sprawiły nam wielką smakową przyjemność. Czasem takie proste i szybkie jedzenie jest tym, czego akurat potrzebujemy. Składniki na pikantne podudzia ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...