Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Przepis na : obiad

Do lasu na jagody zawsze jedziemy w dwóch kulinarnych celach – użycia ich do zrobienia pierogów oraz pampuchów z sosem jagodowym. W tym roku było oczywiście podobnie i z naszych rodzinnych wypraw dwukrotnie lepiliśmy pierogi z jagodami , za każdym razem było ich oczywiście za mało, aby najeść się na cały rok. Ciekawostką podpatrzoną u Mamy było dodanie do jagodowego farszu budyniu zamiast mąki ziemniaczanej, w efekcie czego jagodowe nadzienie miało o wiele ciekawszy smak. Składniki na pierogi z jagodam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.