Przepis na : obiad
Proza życia wymaga od nas przygotowania od czasu do czasu potraw na dwa dni. Wtedy najczęściej sięgamy po kurczaka, którego pieczemy na ruszcie, w woreczku lub na blasze. Do tego dodaliśmy sporą ilość cytryny i rozmarynu, co w połączeniu z naturalnym miodem dało rewelacyjny efekt. Kurczak z cytryną i rozmarynem był wilgotny, soczysty, wyraźnie wyczuwało się cytrynę, a miód sprawił, że skórka była słodka i chrupiąca. Danie idealne na niedzielny obiad. Udostępnij Kurczak z cytryną – składniki 1 kurczak 2 łyżk... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...