Prosty chleb pszenny

Prosty chleb pszenny

Prosty chleb pszenny

Miękki, z grubą skórką.. najlepszy świeży z masełkiem i odrobiną soli. Prosty do zrobienia i nie wymagający wielkiego nakładu pracy. Można go przygotować, upiec wieczorem i mieć świeży na śniadanie. Na 1 bochen : 500 gr. mąki pszennej 20 g. świeżych drożdży 3 łyżki zakwasu razowego aktywnego ok. 330 ml ciepłej wody łyżeczka drobnej soli Sposób wykonania: Do miski przesiać mąkę, wsypać sól, wkruszyć drożdże, dodać zakwas i wodę. Całość najpierw wymieszać w misce, a następnie przełożyć ciasto na blat oprószony mąką. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niebieski kubek z kawa

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.