Kochani, wczoraj musiałam jakoś pozbyć się zalegającej cukinii i odrobiny zielonego groszku. No to wymyśliłam sobie kolejne, pyszne danie, które pochwalił także mój mąż, zatem serdecznie polecam Wam spróbować! Zielona szakszuka – pomysł na coś pysznego! Danie proste, aromatyczne, u nas zagościło na kolację, ale świetnie sprawdzi się także jako sycące śniadanko. Serdecznie zapraszam do przepisu! Zielona szakszuka – pomysł na coś pysznego! Składniki (2 porcje): 1 cukinia, 1/2 cebulki, 4 łyżki zielon... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...