Kochani, zapraszam Was na jedno z moich ulubionych śniadań. Jak już pewnie doskonale wiecie uwielbiam wszelkie potrawy z wykorzystaniem jajek o poranku. Sycą na długo i są naprawdę proste w przygotowaniu. Oprócz standardowej jajecznicy, czy omletów, warto jednak czasami wprowadzić pewne urozmaicenia. I dziś mam dla Was właśnie sadzone jajka w fasolce w sosie pomidorowym. Bardzo aromatyczne i przepyszne danie, które często gości u nas w weekend! Sadzone jajka w fasolce w sosie pomidorowym Składniki (2 porcje): faso... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...