18 powodów dla których zrezygnujesz z cukru
18 powodów dla których zrezygnujesz z cukru
Spożycie cukru w naszym kraju wciąż jest na wysokim poziomie. W zasadzie jest zauważalny pewien paradoks. Otóż spożycie cukru rafinowanego przyjmuje tendencję spadkową, ale już krzywa dotycząca spożycia cukru ogółem rośnie. Jak wiadomo cukier współcześnie jest obecny niemalże wszędzie. Znajdziemy go m.in. w ketchupie, w wędlinach i naprawdę w wielu innych produktach, które mogłyby być dla nas zaskoczeniem. Dlatego właśnie tak ważne jest, aby czytać etykiety i bazować na produktach jak najmniej przetworzonych. ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Natka Pietruszki
Autor
Natka Pietruszki
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
dieta, ryby, śledź, grzyby, deser, ryba, desery, do pracy
Inne przepisy z Natka Pietruszki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję