Bezglutenowa zdrowa tarta na daktylowym spodzie z delikatnym zielonym nadzieniem z awokado oraz chrupiącym słonecznikiem w miodzie. Nie zasmakuje każdemu, gdyż nie każdy lubi smak awokado (jak to mówią, mamy gusta i guściki) ;). Mojej Mamie tarta bardzo posmakowała, Babci, która wpadła na chwilkę również. Warto wypróbować i być otwartym na nowe smaki. Składniki: Spód: 100 g daktyli bez pestek + wrzątek do zalania 30 g oleju kokosowego, w temperaturze pokojowej 40 g masła orzechowego 30 g wiórek kokosowy... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...