Cannoli, czyli tradycyjny włoski deser- kruche rurki nadziane kremem z ricotty na mój sposób... nie na białym winie a na whisky (to akurat miałam w domu). Na mące pszennej i żytniej, z kremem z ricotty i limonki. Mega! Ważne, by rureczki nadziewać przed samym podaniem, by mieć pewność, że cannoli będą chrupiące, a krem chłodny. Inspiracją była książka Pawła Małeckiego- "Cukiernia Lidla". Wypróbujcie koniecznie! Składniki: (na ok. 35-40 sztuk) Ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g mąki... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...