Historia precli sięga średniowiecza. Jest to bardzo charakterystyczny rodzaj pieczywa- najpierw precle obgotowuje się w wodzie i piecze w wysokiej temperaturze. Dzięki takiemu przygotowaniu precle są chrupiące z zewnątrz i mają piękny, brązowy kolor. Niektórzy robią na słono, niektórzy na słodko. Zapewniam, że obydwie wersje są pyszne! Ja moje precelki posypałam makiem. Polecam! Składniki: (na 8 dużych precli) Ciasto: 15 g świeżych drożdży lub 7 g drożdży suchych 420 g mąki pszennej 1/2 s... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...