Takiego chlebka chyba jeszcze nie widzieliście! Wymaga troszkę cierpliwości i wprawy, ale zapewniam, że efekt końcowy na pewno Was zadowoli. Intensywnie maślany, puszysty, wyśmienity ze szklanką mleka. Nazwałabym go raczej słodką, maślaną bułeczką, choć nazwa "chlebek" nadaje mu dodatkowego uroku :) A przepis podpatrzyłam tutaj . Polecam! Składniki: (na 1 duży chlebek) Ciasto: 700 g maki pszennej 250 g ciepłego mleka 120 g stopionego masła 40 g świeżych drożdży 2 jajka 2 łyżki cukru szcz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...