Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Tradycyjny polski makowiec zawijany, który co roku gości na świątecznych stołach u wielu polskich rodzin. Mięciutki, wilgotny, zachowuję świeżość przez kilka dni. Nadziany pyszną, domową masą makową z mnóstwem bakalii. Z przepisu wychodzą 3 średniej wielkości makowce. Przepis znalazłam na blogu Domowa cookierenka Agi . Gorąco polecam! ;) Składniki: (na 3 średniej wielkości makowce) Ciasto: 750 g mąki pszennej 350 g masła 80 g świeżych drożdży 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl kwaśnej śmietany ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.