Intrygujące połączenie czekolady i mięty. Wśród zwolenników znajdą się zapewne i przeciwnicy, każdy ma przecież inny gust ;). To ciemne ciasto, które na pierwszy rzut oka wygląda jak zwykłe czekoladowe, skrywa w sobie (w postaci rozpuszczonej) popularne miętowe landrynki. Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu nasączamy syropem miętowym, dzięki czemu jest wyjątkowo wilgotne i ciekawe w smaku. Pestki dyni fajnie chrupią pod zębami. Brzmi apetycznie? Wypróbuj mojej nowoczesnej wersji "czekoladowego" ;). Składniki: (na bl... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...