Oczaruje Was ten niepozorny chlebek. Słodkawy- bo z dodatkiem miodu, kokosowy- bo z wiórkami kokosu. Upiekłam go na mące pszennej, choć korciło by użyć zdrowszej ;). Zrekompensowałam sobie to zakwasem chlebowym, który nadał chlebku wilgotności. Podczas pieczenia skórka szybko się rumieni, więc jeśli będzie taka potrzeba, można przykryć bochenek z góry folią spożywczą. Przepyszny! Musicie go upiec u siebie :). Składniki: 300 g ciepłej wody 190 g aktywnego zakwasu (dokarmionego przynajmniej 6 godzin wc... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...