Te soczyste szaszłyki z jagnięciny są rewelacyjne w smaku dzięki marynacie z sokiem z granatów. Smakują również dobrze podawane z sosem sojowo-octowym. Składniki: ½ kg jagnięciny do marynaty: 1 średnia cebula pokrojona w duże kawałki 2 łyżki oleju roślinnego ¼ szklanki soku z granatów 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu 2 drobno posiekane ząbki czosnku ¾ łyżeczki pieprzu cayenne Przygotowanie: Przy użyciu blendera zrobić pastę z cebuli. W osobnym naczyniu połączyć pastę z cebuli z pozos... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...