Babka mocno cytrynowa

Babka mocno cytrynowa

Babka mocno cytrynowa

Babka mocno cytrynowa Cytryna to jeden z tych owoców, które same ciężko konsumować,  jednak ich smak jest jedyny w swoim rodzaju.  Ostatnio jakoś nie miałam sposobności, by zużyć zalegające w domu  cytryny, a szkoda byłoby ich nie wykorzystać.  Dlatego też stwierdziłam, że zrobię moją chyba ulubioną babkę -  wilgotną i zdecydowanie mocno cytrynową. Składniki Na ciasto: 250 g masła 1,5 szklanki cukru 5 jajek (żółtka i białka osobno) 1,5 szklanki mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do piec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My sweet a life

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.