Weneckie ragu z kaczki

Weneckie ragu z kaczki

Weneckie ragu z kaczki

Składniki dla 6 osób: 1 łyżka oliwy z oliwek 4 kacze nogi 2 cebule, drobno posiekane 2 ząbki czosnku, zgniecione 2 łyżeczki mielonego cynamonu 2 łyżeczki mąki pszennej 250 ml czerwonego wina 2x 400 g puszki pokrojonych pomidorów 1 kostka drobiowa, rozpuszczona w 250ml wody 3 gałązki rozmarynu, posiekane liście 2 liście laurowe 1 łyżeczka cukru 2 łyżki mleka 600 g makaronu paccheri lub pappardelle szczypta soli starty parmezan CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. W dużym garnku z grubym dnem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.