Fasolowo-ciecierzycowy mix z pieca

Fasolowo-ciecierzycowy mix z pieca

Fasolowo-ciecierzycowy mix z pieca

Obecność fasoli w naszej kuchni zawdzięczamy Hiszpanom. To oni przywieźli ją z Ameryki Południowej. Ciecierzyca od dawna znana jest w kuchni arabskiej i krajach śródziemnomorskich. Moje danie z fasolą  i ciecierzycą będzie świetnym dodatkiem na świątecznym stole. Kto w nim zasmakuje, będzie je jadł bez względu na okazję.   Składniki 1 puszka białej fasoli  1 puszka ciecierzycy 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papyki 1 ząbek czosnku lub 1/2 łyżeczki czosnku susz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.