Domowy paprykarz z dorszem
Domowy paprykarz z dorszem
Oryginalny paprykarz szczeciński powstał w 1965 roku i był wynikiem pomysłu na wykorzystanie odpadów po wykrojeniu kostki z zamrożonych bloków rybnych. Recepturę oparto na afrykańskiej potrawie czop-czop, w której rozsmakowali się technolodzy z polskich statków-chłodni, podczas rejsów do Afryki Zachodniej. Paprykarz można także przygotować w domu. Oto przepis na domowy paprykarz z dorszem. Składniki 100 g ryżu długoziarnistego 250 g filetu z dorsza 1 cebula 1 marchewka 4 łyżki koncentratu pomidorowego 5 łyżek ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść
Autor
My Chcemy Jeść
Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, papryka, dorsz, marchewka, zupa pomidorowa, kokosowe, mielone, pieczywo, bezglutenowe, diety, dieta, warzywa, mięso, przekąski, dania bez mięsa, ryż z warzywami, ryż smażony, dorsz pieczony, gotowana marchewka, warzywa na patelnie, mielone z warzywami, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, bez pieczenia
Inne przepisy z My Chcemy Jeść
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję