Tarta żurkowa z przepiórczymi jajkami

Tarta żurkowa z przepiórczymi jajkami

Tarta żurkowa z przepiórczymi jajkami

Tartę żurkową bardzo łatwo się przygotowuje, a do tego świetnie smakuje. Żurek został czosnkiem, chrzanem doprawiony i pieprzem, chili wyostrzony.  Mini jajeczka sprytnie w masie zostały schowane i zwiniętymi plasterkami boczku poprzeplatane.   Składniki: ciasto na tarte o średnicy 30 cm: 100 g zimnego masła, 300 g mąki pszennej, 2 duże jajka kurze, ½ łyżeczki soli, opcjonalnie 1 – 2 łyżki wody, mąka do podsypania, masa: 2 opakowania żurku 2 opakowania po ok. 50 g, 3 duże ząbki czosnku, 1 łyżka o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, boczek, żurek, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, wielkanoc

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.