Składniki: 5 dużych jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 120 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego 50 ml mleka 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wykonanie Całe jajka i cukier ubić na gęstą, jasną pianę. Następnie wlać pomału olej i mleko. nadal ubijając. Teraz na wolnych obrotach miksera, dodać przesianą mąkę z proszkiem .Parę obrotów miksera ,do połączenia składników. Ciasto będzie dość gęste i mocno napowietrzone (podobne d... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...