paszteciki krucho-drozdzowe do roznych farszy

paszteciki krucho-drozdzowe do roznych farszy

paszteciki krucho-drozdzowe do roznych farszy

Składniki Ciasto: 250 g mąki  100 g masła 2 łyżeczki cukru - pudru 1/2 łyżeczki soli 25 g świeżych drożdży 1/4 szklanki kwaśnej gęstej śmietany (18 - 22 %) 2 żółtka bialko zostawić do posmarowania pasztecików sezam do posypania opcjonalnie Wykonanie Farsz ,moze być z miesa,kapusta z grzybami ,co kto lubi..dlugo są swieże. Przygotować ciasto: Rozpuścić drożdże w śmietanie. Posiekać mąkę z masłem i pozostałymi składnikami. Dodać drożdże, zagnieść gładkie ciasto. Przed dalszą obróbką  wstawić do lodówki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.