Pomyślicie co ona znowu wymyśliła, co to za chleb? Już spieszę z odpowiedzią. Zakupiłam przyprawę o dźwięcznej nazwie cafe de paris i nie jest to przyprawa do kawy tylko w jej skład wchodzą: skórka cytrynowa, nać pietruszki, koperek, cebula, szczypiorek, sól, papryka, pieprz, czosnek granulowany. Jest to przyprawa według szwajcarskiej receptury. Chleby wypiekałam na kamieniu do pizzy. Pomyślałam że fajnie sprawdzi się w chlebie i miałam rację, zapraszam do wypróbowania. Chleb pszenno - lniany z cafe de pari... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.