"Podrabiana" strucla makowa - czyli makowe zawijańce z orzechami i skórką pomarańczową
"Podrabiana" strucla makowa - czyli makowe zawijańce z orzechami i skórką pomarańczową
Prosty pomysł na ciasteczka z makiem i orzechami z ciasta francuskiego SKŁADNIKI
1płat ciasta francuskiego350g masy makowej z bakaliami100g orzechów włoskich1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej1 jajko PRZYGOTOWANIERozwijamy ciasto francuskie. Obrane orzechy siekamy, mieszamy z masą makową i dodajemy skórkę pomarańczową. Tak uzyskaną masą smarujemy całe ciasto. Zwijamy dość ciasno wzdłuż dłuższego boku.
Smarujemy roladę rozmąconym jajkiem i kroimy na plastry 2 cm grubości. Układamy na blasze wyłożonej papiere... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Moje Kuchenne Rewelacje
Autor
Moje Kuchenne Rewelacje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
orzechy, strucla makowa, francuskie, ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, pieczenie, mąka, mak, ciasto francuskie, ciasto z orzechami, orzechy włoskie, ciasto francuskie, ciastka , jajko, włoska, ciasto z masa, ciasto z makiem, siekane, roladki, ciasteczka, proste i szybkie przepisy, ciasta z masa, proste ciasto, ciastka z ciasta francuskiego
Inne przepisy z Moje Kuchenne Rewelacje
Dodaj komentarz