"Podrabiana" strucla makowa - czyli makowe zawijańce z orzechami i skórką pomarańczową

"Podrabiana" strucla makowa - czyli makowe zawijańce z orzechami i skórką pomarańczową

Prosty pomysł na ciasteczka z makiem i orzechami z ciasta francuskiego SKŁADNIKI 1płat ciasta francuskiego350g masy makowej z bakaliami100g orzechów włoskich1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej1 jajko PRZYGOTOWANIERozwijamy ciasto francuskie. Obrane orzechy siekamy, mieszamy z masą makową i dodajemy skórkę pomarańczową. Tak uzyskaną masą smarujemy całe ciasto. Zwijamy dość ciasno wzdłuż dłuższego boku. Smarujemy roladę rozmąconym jajkiem i kroimy na plastry 2 cm grubości. Układamy na blasze wyłożonej papiere... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Kuchenne Rewelacje

Autor

Moje Kuchenne RewelacjeMoje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, strucla makowa, francuskie, ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, pieczenie, mąka, mak, ciasto francuskie, ciasto z orzechami, orzechy włoskie, ciasto francuskie, ciastka , jajko, włoska, ciasto z masa, ciasto z makiem, siekane, roladki, ciasteczka, proste i szybkie przepisy, ciasta z masa, proste ciasto, ciastka z ciasta francuskiego

Inne przepisy z Moje Kuchenne Rewelacje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.