Żeberka duszone w piwie

Żeberka duszone w piwie

Żeberka duszone w piwie

Dziś międzynarodowy dzień piwa i piwowara , a ja zapraszam na żeberka duszone w piwie.   1 kg żeberek wieprzowych 1 cebula 2 marchewki 1 szkl. jasnego piwa około 2 szkl. bulionu 2 łyżki miodu  sól, pieprz, vegeta papryka słodka majeranek, listek , ziele olej do smażenia śmietana Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na porcje, natrzeć  przyprawami i odstawić do lodówki na minimum 30 minut.Następnie żeberka  podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka.Na pozostałym oleju podsmażyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...