Pyszne mięsko, nadaje się do jedzenia na ciepło np.jako danie obiadowe, a u mnie jest na zimno , na kanapki. 1 kg schabu , karkówki lub polędwicy 3 ząbki czosnku 40 g oleju rzepakowego 15 g miodu 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej 1 ½ łyżeczki soli ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego 1500 g wody Do naczynia miksującego thermomiksa włożyć czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 8 . Czosnek zgar... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...