Schab z varomy

Schab z varomy

Schab z varomy

Pyszne mięsko, nadaje się do jedzenia na ciepło np.jako danie obiadowe, a u mnie jest na zimno , na kanapki.  1 kg schabu , karkówki lub polędwicy 3 ząbki czosnku  40 g oleju rzepakowego  15 g miodu  2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego  1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej  1 ½ łyżeczki soli  ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego  1500 g wody  Do naczynia miksującego thermomiksa włożyć czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 8 . Czosnek zgar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.