Orzeszki -skorupki do nadziania, drożdzowe

Orzeszki -skorupki do nadziania, drożdzowe

Orzeszki -skorupki do nadziania, drożdzowe

I kolejne skorupki do nadziewania orzeszków..tym razem drożdżowe...robiłam takie po raz pierwszy..jeszcze muszę wypróbować biszkoptowe..Przepis na takie drożdżowe orzeszki znalazłam  tutaj. Ja użyłam zwykłej mąki pszennej.Autorka podała dwie opcje robienia orzeszków..wypróbowałam obydwie i jak dla mnie lepiej pracowało się z kuleczkami zrobionymi od razu i zostawionymi do wyrośnięcia..ale wiadomo..każdy może zrobić jak będzie pasować.Nadziać też można wedle własnego gustu.. 200 g m ąki 1 jajko  50 m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.