Te kotleciki robiłam już jakiś czas temu ..pyszne były i znów trzeba by było je zrobić. 1 kalafior 4-5 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 3 łyżki bułki tartej sól,pieprz, wegeta bułka tarta do panierowania Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować na miękko. Wystudzić, odcedzić. Przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Ugotowane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do kalafiora. Dodać surowe jajo, bułkę tartą i przyprawy.Wszystko razem dokł... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...