Ptysie z kremem patissiere CROQUEMBOUCHE

Ptysie z kremem patissiere CROQUEMBOUCHE

Ptysie z kremem patissiere CROQUEMBOUCHE

Przepis na : deser

Wspaniałe. Znikają w mgnieniu oka Składniki: Ciasto parzone 2 szkl wody 1 kostka masła (200 g) 2,5 szkl mąki pszennej 8 jaj Wodę wlewamy do rondelka, dodajemy ,masło. Rozpuszczamy. Gdy masło się rozpuści, dodajemy mąkę, odstawiamy do wystudzenia. Włączamy piekarnik na 190 stopni. Przygotowujemy brytfanny wyłożone papierem do pieczenia – ja użyłam 3. Gdy ciasto jest letnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy mikserem. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wygniatamy ciasto – wielkości orzecha w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.