Boczek pieczony – idealny na kanapkę

Boczek pieczony – idealny na kanapkę

Boczek pieczony – idealny na kanapkę

Wspaniały, smaczny, szybki w przygotowaniu, zaledwie kilka składników. Boczuś pieczony. Składniki: 1 kg boczku bez skóry i kości 2 rozgniecione ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku suszonego 1/2 łyżeczki soli   Boczek myję, osuszam, nacieram solą, czosnkiem, majerankiem – roztartym w dłoniach. Boczek przekładam do naczynia zamykanego – może być po prostu plastikowy pojemnik. Wstawiam do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie wyjmuję boczek, umieszczam w naczyniu żaroodpornym i piekę przez 1 godz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.