Przepis na : śniadanie
Prosta zapiekanka makaronowa z jabłkami, białym serem, żurawiną i cynamonem, posypana płatkami migdałowymi. Jesienne danie na słodko. Dość łatwe i szybkie w przygotowaniu (nie licząc pieczenia). W czasie gotowania makaronu nagrzewamy piekarnik, ścieramy jabłka i roztapiamy masło. Następnie mieszamy wszystkie składniki i przekładamy do naczynia. Zapiekamy w piecu pod przykryciem. Po niecałej godzinie mamy pyszny i sycący obiad na słodko dla wielu osób . Do tej zapiekanki używam takiego makaronu tagliatelle ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...