Przepis na : obiad
Sałatka z roszponki, awokado i pomidorków koktajlowych , polana dressingiem z musztardy Dijon i soku cytryny. Świetny dodatek do dań obiadowych. Ja polecam tę sałatkę razem z “ Burgerami z łososia, brokuła i ziemniaków z koperkiem “. Taka kompozycja to pełnia smaków i co najważniejsze – witamin! Składniki: 100 g roszponki 1 dojrzałe awokado , pokrojone w kostki (kostki z awokado mają być lekko twardawe i delikatnie chrupiące) 10 pomidorków koktajlowych (około 100 g) sok z 1/2 cytryny 1 łyżka musztardy Dijon s... czytaj dalej...
Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...