Przepis na : śniadanie
Sałatka z roszponki, awokado i pomidorków koktajlowych , polana dressingiem z musztardy Dijon i soku cytryny. Świetny dodatek do dań obiadowych. Ja polecam tę sałatkę razem z “ Burgerami z łososia, brokuła i ziemniaków z koperkiem “. Taka kompozycja to pełnia smaków i co najważniejsze – witamin! Składniki: 100 g roszponki 1 dojrzałe awokado , pokrojone w kostki (kostki z awokado mają być lekko twardawe i delikatnie chrupiące) 10 pomidorków koktajlowych (około 100 g) sok z 1/2 cytryny 1 łyżka musztardy Dijon s... czytaj dalej...
Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...