Przepis na : deser
Keto lody słony karmel – idealny smak i konsystencja To nie są moje pierwsze lody odkąd rozpoczęłam moją przygodę z dietą ketogeniczną . Jednak na pewno są najlepsze! 😀 I to pod wieloma względami – konsystencji, smaku, zachowania po długim mrożeniu. A to wszystko jest zasługą użycia allulozy w miejsce erytrytolu . Jak do tej pory korzystałam zawsze z tego drugiego i po kilku godzinach spędzonych w zamrażarce zamiast lodów miałam kamień, ewentualnie cegłówkę… Sprawdzi się, jeśli ma się w planie ja... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jestem pasjonatką zdrowego stylu życia. Aby dbać o zdrowie, dobre samopoczucie oraz urodę stosuję dietę Paleo w wersji ketogenicznej oraz naturalne sposoby pielęgnacji. Ponoć moje przepisy bywają użyteczne, więc chętnie dzielę się nimi ze światem. Zapraszam do zapoznania się z nimi!