Caponata z bakłażanów.

Caponata z bakłażanów.

Caponata z bakłażanów.

Tweetnij Włoska caponata, czyli mieszane duszone warzywa. Palce lizać.  Co to jest caponata? To sycylijski bigos czy gulasz.  Sekretem jest tutaj dodatek octu jabłkowego z odrobiną cukru, które wyostrzają smak warzyw. Pyszne, zdrowe. Samo przygotowanie trochę trwa. Ale na pewno warto. Zapraszam na przepis. Porcja dla 4 osób. Potrzebne nam będą: 7OO g bakłażanów, 2 cebule, 3 gałązki selera, 500 g pomidorów, 6 łyżek oliwy z oliwek, 50 g czarnych oliwek, 3 łyżki octu jabłkowego, 3 łyżeczki cukru. Pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MODA NA BIO

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.