Ryż ze szpinakiem, ziołami i jajkiem

Ryż ze szpinakiem, ziołami i jajkiem

Ryż ze szpinakiem, ziołami i jajkiem

Aromatyczny, zdrowy, zielony ryż podany z jajkiem w koszulce i sosem musztardowo-cytrynowym. Szybki i pyszny obiad :) 3 porcje: 150 g ryżu długoziarnistego lub basmati 150 g mrożonego szpinaku ząbek czosnku pęczek szczypiorku łyżka posiekanej bazylii łyżka posiekanej mięty spora szczypta soli i grubo mielonego pieprzu   3 jajka szczypta soli poł łyżeczki octu jabłkowego szczypiorek sól i pieprz do smaku sos: 2 łyżki oliwy łyżka soku z cytryny łyżka musztardy Dijon pełnoziarnistej Ryż gotujemy zgodnie z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.