Włoska potrawka z soczewicy na Nowy Rok

Włoska potrawka z soczewicy na Nowy Rok

Włoska potrawka z soczewicy na Nowy Rok

Jeśli czytaliście mój poprzedni post, to z pewnością już wiecie, że soczewica uważana jest za symbol szczęścia i bogactwa, dlatego jada się ją we Włoszech w noc sylwestrową. Okrągłe ziarenka soczewicy przypominają monety, dlatego dania z jej wykorzystaniem mają zapewnić dobrobyt w nadchodzącym roku. Co rok staram się przygotować soczewicę troszkę inaczej;  tym razem dodałam liście laurowe, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy. Włoska potrawka z soczewicy na Nowy Rok Składniki na 6 porc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyś, 4 stycznia 2014 11:02:49

Uwielbiam soczewicę, poznałam ją dawno temu na koloniach z grupą francuską. Oni jedli ją co 2 dzień. Wczoraj zamiast kaszy dodałam czarnej soczewicy do zupy warzywnej, pychotka. :-)

Kasia Selaszuk, 4 stycznia 2014 16:46:48

Justyna, ja rowniez sie przekonalam do soczewicy... , ale moja rodzinka, a szczegiolnie cory - NIE! dla samej siebie czasami po prostu mi sie nie chce jej przygotowtwac! Chociaz, musze zaczac przemycac ja pod inna postacia))