Przepis na : obiad
Brukselka to warzywo, które fantastycznie odnajduje się w zupach, surówkach i daniach gorących takich jak na przykład zapiekanka . W zależności od rodzaju dania, sięgnąć można po świeżą bądź mrożoną brukselkę. W ciągu roku świeża brukselka dostępna jest jedynie przez krótki okres czasu, w przeciwieństwie do brukselki mrożonej, którą zakupić można przez okrągły rok. Z czym łączyć brukselkę? Warzywo to smakuje pysznie połączone z intensywnym serem takim jak parmezan lub ser pleśniowy , boczkiem, mięsem drobiowy... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...