Prosty sos żurawinowy , który jest świetnym dodatkiem do mięs , serów, deserów oraz kanapek. Popularny w Zakopanem grillowany oscypek czy pieczony indyk serwowany w Stanach Zjednoczonych z okazji Święta Dziękczynienia , są prawdziwą ucztą dla podniebienia dzięki dodatkowi tegoż właśnie sosu. Sos ten przygotować można ze świeżych, mrożonych a nawet suszonych owoców żurawiny. W przypadku wykorzystania owoców suszonych ich ilość powinna być zdecydowanie mniejsza aniżeli ilość jaką wykorzystujemy robiąc ten sos ... czytaj dalej...
Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...