Przepis na : śniadanie
Tapioka wpadła mi ostatnio w ręce i długo nie zastanawiałam się co z niej zrobić. Idealna do deserków w pucharku w takim właśnie deserku u mnie skończyła. Morelowy deser z tapioki Ci wszyscy, którzy lubią słodkie przyjemności a nie mogą jeść glutenu po tapiokę powinni sięgać jak najczęściej. Tapioka to skrobia, która powstaje z przetworzenia manioku. Najczęściej można dostać ją w postaci perełek, płatków a także mąki. Do deserków wykorzystuje się perełki tapioki . Perełki do kupienia są w kolorze bezbarwnym b... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...