Leczo z jajkiem

Leczo z jajkiem

Leczo z jajkiem

Przepis na : obiad

Leczo to węgierskie danie robione z papryki, pomidorów oraz cebuli. Duszone warzywa do smaku doprawia się papryką w proszku, solą oraz pieprzem. Danie to może mieć prostą formę czyli składać się z samych tylko warzyw, lecz bardzo często znaleźć można w nim kiełbasę lub jajka. Jak na Węgrów przystało kiełbasa , którą dodają do leczo jest kiełbasą z dodatkiem papryki, na ogół lekko pikantną w smaku. Innym ze sposób na urozmaicenie leczo jest dodanie do niego jajek. Moja teściowa, która jest Węgierką, zrobiła na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.