Jagodzianki z lukrem

Jagodzianki z lukrem

Jagodzianki z lukrem

Przepis na : deser

Mięciutkie i super puszyste otwarte bułeczki jagodzianki z lukrem . Te bułeczki drożdżowe przygotować można zarówno ze świeżych jak i z mrożonych jagód . Są fantastyczne podane na śniadanie , na kolację oraz jako słodka przekąska w trakcie dnia. Jestem przekonana, iż ten prosty przepis na jagodzianki przypadnie wam do gustu. Przygotowanie drożdżowych jagodzianek zaczynam od zrobienia ciasta drożdżowego. Jako, iż wykorzystuję w nim drożdże instant , nie robię zaczynu a od razu łączę ze sobą wszystkie składniki i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.