Przepis na : obiad
Chrupiące plastry cukinii w panko i pecorino , to danie które nigdy nie zawodzi swoim smakiem. Smażoną na oleju, panierowaną w panko i pecorino cukinię podaję z dodatkiem szybkiego sosu pomidorowego . Całość smakuje obłędnie. Panko , czyli japońska bułka tarta, którą robi się z gotowanego na parze pieczywa bez skórki. Kolejno, pieczywo rozdrabniane jest na płatki i suszone. Jest to zdecydowana różnica pomiędzy bułką tartą, gdyż tą robi się z suchego pieczywa, które jest drobno mielone bądź tarte. Dzięki dużym pła... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...