Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi

Przepisów na ciasto na pierogi jest sporo. Są one do siebie bardzo podobne, często różnią się od siebie jedynie małymi detalami, które zazwyczaj dotyczą ilości użytych składników. Podstawą każdego ciasta na pierogi jest mąka, woda i odrobina tłuszczu. Jako tłuszczu użyć można masła lub dowolnego rodzaju oleju. Warto również do ciasta dodać odrobinę soli, chociaż nie jest to konieczne. A jak się ma kwestia jajek, dodawać czy nie? Zauważyłam, iż są dwie szkoły robienia ciasta na pierogi, jedna która uwzględnia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.