Fenkuł czyli koper włoski pochodzi z rejonu morza śródziemnego, ale spotkać go możemy na całej szerokości geograficznej. Jest bogaty w witaminę C, potas i błonnik, posiada też bardzo niski indeks glikemiczny i cechuje go niska kaloryczność. Charakteryzuje się delikatnym anyżkowym smakiem i zapachem, który po obróbce cieplnej zanika. Ma tak pozytywny wpływ na organizm ludzki, że znalazł zastosowanie także w medycynie naturalnej i zielarstwie. W starożytności uważano, że jest afrodyzjakiem. Dostrzegłem na targu kil... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...