Wiosna i lato to niewątpliwie doskonały czas dla wszystkich wielbicieli warzyw i owoców. Lokalne ryneczki niemal uginają się pod ciężarem kolorowych dobrodziejstw, jakie sama natura nam niesie. Wśród wielu barw przeróżnych roślin dietetycy i znawcy żywienia od dawna zwracają uwagę na te o kolorze zielonym, które są źródłem antyoksydantów, przeciwutleniaczy, często żelaza, chlorofilu, ale też wielu innych cennych składników mineralnych i witamin. Wśród nich wszystkich można wyróżnić seler naciowy! ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...