Carpaccio z buraka z kozim serem i orzechami włoskimi

Carpaccio z buraka z kozim serem i orzechami włoskimi

Carpaccio z buraka z kozim serem i orzechami włoskimi

Jeśli chodzi o buraka to są moje początki w jego towarzystwie. Oprócz znanej nam wszystkim surówki z buraka, tartego i marynowanego w słoiczku na zimę i barszczu rzadko pojawiał się na moim stole, traktowany po macoszemu, pyszny ale nigdy nie potraktowałam go zbyt wykwintnie. Dziś to on zasłużył na oklaski, danie niesamowite, wspaniałe... Wręcz cud na talerzu. Buraku- wybacz, że o Tobie nie pamiętałam nigdy, dziś wracasz do łask. Składniki (na dwie porcje): 1 średni burak, pieczony przez godzinę w piekar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.