Krajanka z dżemem i makiem

Krajanka z dżemem i makiem

Krajanka z dżemem i makiem

   Ciasteczka z naszego dzieciństwa.Kruchy spód, biszkoptowy wierzch a do tego dżemik śliwkowy i mak.   Składniki na biszkopt:-3 jajka-6 płaskich łyżek cukru-6 płaskich łyżek mąki-ok. 1/2 szklanki suchego maku-dżem śliwkowy   Składniki na kruchy spód:-1,5 szklanki mąki-10 dkg masła lub margaryny-1/2 szklanki cukru pudru-1 jajko-płaska łyżeczka proszku do pieczenia-aromat   Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto.   Dżem miksujemy.   Kruche ciasto roz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Autor

MaminekMaminek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, ciasto, placki, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, biszkopt, ciasteczka, kruche ciasteczka, ciasto z białek , ciasto z makiem

Inne przepisy z Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.