Bakłażan na chrupko

Bakłażan na chrupko

Bakłażan na chrupko

Powiem tak. Za tym warzywem nie przepadam, jednak posiadając jeden okaz w swojej lodówce musiałam coś z nim zrobić, aby nie dopuścić się marnotrawstwa. Pomysł okazał się świetny. Wszyscy pałaszowali,  aż miło było patrzeć. Składniki: 1 bakłażan  ok 3 łyżek mąki  1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku mielonego 1/4 łyżeczki ostrej papryki sól  bułka tarta 1 jajko  2 łyżki mleka olej do smażenia Wykonanie: Bakłażana obieramy, kroimy w kostkę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Malinowe Pocałunki

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.